TogetHER Projesi

TogetHER Projesi

TogetHER: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi

Strateji: TogetHER Programı 2019 yılında, %66 oranında kadın çalışana sahip bir şirket olarak yönetim seviyesindeki kadın çalışan oranımızı çok daha yukarıya çekmek, kadın çalışan oranının düşük olduğu departmanlarda kadın temsilini artırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla oluşmuş bir projedir.

Yaklaşım: Together, 2017 yılında başlattığımız Kültürel Dönüşüm projesi sayesinde yepyeni bir sayfa açtığımız “sürdürülebilir insan kaynağı” vizyonumuzun ve “eşitlik” öz değerimizin en önemli çıktılarındandır.

Neden “TogetHER”

AgeSA olarak kuruluşumuzdan bu yana, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların iş yaşamına eşit katılımı ve tüm uygulamalarımızda cinsiyete dayalı eşitlik konularına özel önem gösteriyoruz. Çeşitlilik ve fırsat eşitliğini sürdürülebilirlik hedefleri arasına koyduk. Bu hedefler BM’in SDGs taahhütlerinden “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” ile bağlantılıdır. Ortaklarımız Sabancı Holding ve Aviva gibi biz de ulusal ve uluslararası oluşumlara destek veriyoruz. Şirketimiz en önemli inisiyatiflerden biri olan Birleşmiş Milletler Kadınının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalamıştır. CEO’muz Fırat Kuruca Professionel Women’s Network Derneği’nin Eşitlik Elçisi CEO’lar hareketine destek vererek Eşitlik Elçisi oldu. Yönetim ekibimiz BM’in #heforshe hareketine sosyal medya üzerinden destek veriyor.

Bunlarla birlikte şirketimizin önemli sürdürülebilirlik hedefleri arasında katılım ve işbirliği de var. Bu kapsamda “TogetHER” programına kadın ve erkek çalışanlarımızın eşit katılımı, iş birliği oldukça önemlidir. Tüm bunları ele aldığımızda projemiz ortaya çıkmıştır.

TogetHER Kapsamında Yaptıklarımız

  • Çalışanlarımıza Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimi verdik, kariyerinde fark yaratan kadınlarla buluşturduk.
  • Eşitlik Gönüllüleriyle şirket prosedürlerini, uygulamalarını gözden geçirdik, çalışanlarla görüşmeler, anketler yaptık. Dünya’dan, Türkiye’den benchmark görüşmeleri yaptık.
  • Cinsiyetten bağımsız eşit ücret politikasının benimsenmesi için ücret politikamızı düzenledik. İşe Alım, ücret değişikliği dönemlerinde yöneticilere farkındalık sağlamak amacıyla iletilen dosyalara kadın/erkek ücret ortalamasını gösteren bilgilendirme alanı ekledik.
  • İşe alım sürecine dahil olan yöneticilerde farkındalık yaratmak için işe alımda, iletişimde toplumsal cinsiyet eşitliği rehberi hazırladık.
  • Prosedürümüzü güncelleyerek, anne adaylarının doğum iznindeyken performanslarının minimum beklenen seviyede değerlendirilmesini zorunlu tuttuk.
  • Anne adayı çalışanlarımıza şirket otoparkında yer ayırdık.
  • Kadın çalışanlar ve kadın yöneticiler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla aylık etkinlikler düzenliyoruz.
  • Eşitlikçi dilin önemine inanıyoruz, gündelik dilde kullanılan ayrımcı söylemleri kaldırmak için iç ve dış paydaşlara yönelik iletişim çalışmaları yapıyoruz. (Screen saver yayınladık, stickerlar hazırladık, sosyal medya paylaşımları yapıyoruz.)
  • Aile içi şiddetle mücadele kapsamında çalışanlarımızı korumaya yönelik şirket politikası oluşturduk.
  • Bilgi Teknolojileri departmanımızda kadın-erkek çalışan dengesi diğerlerine göre düşük olduğu için bu alana odaklanarak Jump It HigHER staj programını başlattık. 8 kadın üniversite öğrencisine staj yapma imkanı sunuyoruz. Staj sonunda istihdam olanağı sunacağız.
  • Satış kanalında çalışan hamile ya da küçük çocuğu olan kadın çalışanlarımızın ödül kazanımlarını sonraki senelerde kullanabilme fırsatı sağladık.
  • Avrasya Maratonu’nda KEDV için koştuk ve en çok bağış toplayan şirketler arasındaydık, 8 kadının yoksulluğa karşı güçlenmesine destek olduk.

SOSYAL MEDYADA BİZ

Sabancı
Yukarı